Vijesti

"Ovako" podijelila preko 30.000 kilograma hrane socijalno ugroženim građanima

27.07.2015. | admin

"Hvala Bogu, evo već jedanaestu godinu zaredom uspijevamo izdvojiti sredstva za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima u cijeloj Bosni i Hercegovini i pomagat ćemo i dalje dok budemo mogli svima onima koji nisu u stanju da sebi osiguraju pristojan obrok. Postalo je monotono da svake godine apelujemo na vlast da se umjesto političkim problemima, malo okrenu i narodu, te zajedno sa nama privrednicima stvore zdrav i prosperitetan ekonomski ambijent. Bez ozbiljne podrške vlasti to je izuzetno teško realizovati, jer isključivo zajedničkim snagama možemo da prebrodimo tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi" , rekao je izvršni direktor ove kompanije Mušan Mutevelić.

Dodao je kako mora skrenuti pažnju "i na veliki broj građana koji su naučili da žive od raznoraznih donacija i u isto vrijeme ne žele da svojim radom privređuju za sebe i svoje porodice".

"Trenutno smo svjedoci situaciji da su vrijedni ljudi posadili na svojoj zemlji koja je dala plodove, a sada imaju problem da nađu radnu snagu za berbu pored 500.000 nezaposlenih. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim svim vjernim kupcima, bez kojih 'Ovako' ne bi bila to što jeste, a samim tim ne bi bilo ni ove donacije. Također hvala svim našim radnicima koji su odvojili svoje vrijeme i zajedničkim snagama pripremili i isporučili donaciju do krajnjih adresa“, rekao je Mutevelić

Pašteta
je zdrava

Pašteta Ovako

Činjenice o pašteti koje sigurno niste znali.

više »

Brinemo
za okoliš

Brinemo o prirodi


Dio smo prirode i to uvažavamo i u procesu proizvodnje..

više »