Vijesti

Andiamo mangiare: Edin Džeko novo zaštitno lice brenda Perfetta

24.10.2018. | admin

U predivnom ambijentu hotela Austrija&Bosna održana je press konferencija povodom promocije reklamnog spota za premium brend Perfetta pašteta mesne industrije Ovako, čije je novo zaštitno lice Edin Džeko.

Projekt, odnosno brend Perfetta je od izuzetnog značaja za Akova Grupaciju. Iako se na tržištu pojavio ne tako davno, brend Perfetta je za kratko vrijeme doživio nevjerovatnu ekspanziju na bosanskohercegovačkom tržišu, ali i u regionu. 
Za samo dvije godine plasirane su dvije velike kampanje. Zaštitno lice prve kampanje bila je najveća regionalna muzička zvijezda Dino Merlin.

"Reklamni spot za kampanju, koja je i razlog našeg današnjeg okupljanja, snimio je ne samo naš najpoznatiji fudbaler, nego slobodno mogu reći i najpoznatiji Bosanac i Hercegovac u svijetu, Edin Džeko. Sama činjenica da se Edin Džeko pored poziva svjetskih kompanija odlučio za brend Perfetta, govori dovoljno o ozbiljnosti i kvaliteti ovog bosanskohercegovačkog proizvoda", kazala je Emina Džafić, kreativna direktorica Mesne industrije Ovako.

Tarik Mutevelić, generalni menadžer mesne industrije Ovako, zahvalio se svim konzumentima kojima su proizvodi ove mesne industrije prvi izbor, navodeći kako bi bez njih sve ovo bilo nemoguće. 

"Perfetta pašteta je proizvod na čijem razvoju se radilo više od dvije godine, a čiji sastojci dolaze isključivo s domaćih farmi koje se nalaze širom Bosne i Hercegovine. Za veoma kratko vrijeme proizvod je uspio osvojiti 30 posto tržišnog udjela", kazao je Mutevelić. 

"Iduće godine slavimo dvadeset godina poslovanja i drago nam je da imamo Edina Džeku, koji je naš najbolji sportista i najreprezentativniji ambasador Bosne i Hercegovine u svijetu. Mi smo lider u mesoprerađivačkoj industriji i imati dijamanta za zaštitno lice, to dovoljno govori o ozbiljnosti posla i proizvoda iz naših pogona", kazao nam je Nedžad Biberović, menadžer izvoza Mesne industrije Ovako.

Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor marketinške agencije Fabrika, koja je realizirala spot sa Edinom Džekom za Perfettu, medijima se obratio na italijanskom jeziku, u želji da novinarima približi ideju za realizaciju spota koji će brzo osvojiti srca gledaoca u Bosni i Hercegocini, ali regionu. 

"Kada smo krenuli u realizaciju spota, prvo što smo gledali je da bude na italijanskom jeziku koji Edinu predivno leži. U šali smo skontali da ćemo cijelu stvar sa spotom za Perfettu ispričati na italijanskom. Snimanje smo radili cijeli dan. Da naglasim da slične projekte radimo i s velikim imenima širom bivše zemlje, a Edin je pokazao strpljivost, profesionalnost i pozitivnu energiju. Bio je voljen i kada igra, ali i prilikom realizacije i snimanja spota. Andiamo mangiare, Džeko (idemo jesti, Džeko)", našalio se Hadžihalilović, što je kod novinara primljeno sa simpatijama.

Na kraju druženja s medijima, i Edin Džeko je govorio o saradnji s ovom uspješnom kompanijom.

"Drago mi je da sam zaštitno lice najkvalitetnijeg bh. brenda koji se zove Perfetta. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s divnim ljudima. Omogućili da budem opušten. Iskreno, nisam se umorio prilikom snimanja spota i drago mi je što je na kraju ispalo sve kako treba. Kada sam se uvjerio u kvalitet ovog proizvoda, dogovorili smo se za manje od pet minuta. Nadam se da ćemo ovaj brend podići na još veći nivo", naglasio je Džeko. 

Odmah po potpisivanju ugovora, prisutni su imali priliku pogledati spot sa Džekom, koji je uradila marketinška kompanija Fabrika. Pored toga upriličena je i degustacija novog ukusa Perfetta paštete – Perfetta pikant, koja će se na tržištu naći u oktobru ove godine.

Kada je riječ o Perfetti uglavnom je sve poznato. Ovaj brend lidera prehrambene industrije u BiH – Mesne industrije Ovako, proizveden je od najkvalitetnijeg pilećeg mesa iz domaćeg uzgoja, ne sadrži konzervanse i začinjen je isključivo prirodnim začinima. 

Mesna industrija Ovako, koja je u sastavu Akova grupe, u svojoj paleti ima više od 150 različitih proizvoda, a dugo je usavršavala recepturu Perfette i na domaće i inozemno tržište plasirala je prije skoro dvije godine.

Zvanična promocija spota za Perfetta paštetu bit će 8. oktobra na TV i digitalnim platformama.

Pašteta
je zdrava

Pašteta Ovako

Činjenice o pašteti koje sigurno niste znali.

više »

Brinemo
za okoliš

Brinemo o prirodi


Dio smo prirode i to uvažavamo i u procesu proizvodnje..

više »