O nama

 

Tajna našeg uspjeha je kvalitet. Nikada nismo pravili kompromise s kvalitetom proizvoda. Bez obzira na sve turbulencije na tržištu, mi smo ostali dosljedni tradiciji i kvaliteti.

Ko smo mi?

Stvara nas 800 radnika Po tradicionalnoj recepturi Od pažljivo biranih namirnica Uz implementiran HACCP i HALAL certifikat Naše proizvode dostavljamo kupcima Ugled gradimo na širokoj paleti proizvoda
 

AKOVA GROUP se sastoji od tri komplementarne kompanije smještene u tri zasebne poslovne zgrade: Akova Impex, Mesna industrija "Ovako" i "Brovis".

Akova Impex je prodajno-distributivnog karaktera i na tržište plasira više od stotinu različitih proizvoda kompanije Ovako (proizvodnja mesnih prerađevina) i kompanije BROVIS (proizvodnja pilećeg mesa). Svi proizvodi, uključujući i piletinu, prodaju se pod prepoznatljivim brendom "Ovako". Od svog nastanka do danas, grupacija konstantno radi na razvijanju i proširivanju proizvodnog asortimana, zadovoljavanju potreba potrošača, te proširivanju tržišta i izvan granica naše zemlje. Za dvanaest godina poslovanja, grupacija je ostvarila značajne rezultate i dokazala da je dostojna pozicije lidera mesnoprerađivačke industrije u BiH.

Pažljivo osmišljena infrastruktura omogućava organizaciju proizvodnje prema zahtjevima i standardima EU. Moderna tehnologija i vrhunska oprema garancija su proizvoda visoke kvalitete i sigurne higijensko-sanitarne ispravnosti. Kao dokaz tome su implementirani i certificirani brojni standardi iz kojih izdvajamo HALAL i HACCP.

Proizvodi pod brendom “Ovako” namijenjeni su svim starosnim skupinama, a od njih se za kratko vrijeme može napraviti ukusan i zdrav obrok. Svi proizvodi su sigurni i zdravi zahvaljujući kontinuitetu u kompletnom procesu proizvodnje što pruža garanciju svim potrošačima da s punim povjerenjem uživaju u mesnim proizvodima.

Pašteta
je zdrava

Pašteta Ovako

Činjenice o pašteti koje sigurno niste znali.

više »

Brinemo
za okoliš

Brinemo o prirodi


Dio smo prirode i to uvažavamo i u procesu proizvodnje..

više »