Vijesti

DOMAĆE MESO BEZ GMO PRIMJESA: Arapi ludi za bosanskom halal piletinom: Kompanija 'Ovako' potpisala ugovor vrijedan 1,2 miliona dolara!

21.03.2014. | admin

Arapski partneri pokazali su najveći interes za Ovako piletinu, koja je ocjenjena kao izuzetno kvalitetna i bez primjesa GMO-a

Bosanskohercegovačka mesna industrija, Ovako d.o.o., potpisala je danas u prostorijama Akova grupacije ugovor sa kompanijom Notion LTD o izvozu mesnih proizvoda u sve zemlje Zaljeva i Sjeverne Afrike. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 1,2 miliona američkih dolara.

Arapski partneri pokazali su najveći interes za Ovako piletinu, koja je ocjenjena kao izuzetno kvalitetna i bez primjesa GMO-a. Pored Ovako piletine koja predstavlja primarni interes inostranih partnera, iskazan je interes i za ostale halal mesne prerađevine M.I. Ovako.

Sama činjenica da je još jedan domaći proizvođač pronašao mjesto na policama inostranih trgovačkih lanaca, te na taj način pristupio tržištu od preko 30 miliona stanovnika, od velikog je značaja za privredu Bosne i Hercegovine.

“Izuzetno je važno kako za našu kompaniju, tako i za ostale bosanskohercegovačke proizvođače da se pravi proboj na ovo izuzetno važno tržište, obzirom da zbog neagilnosti državne administracije nemamo mogućnost da izvozimo u zemlje Evropske Unije. Iskreno se nadamo da će bosanski autohtoni okus naići na odobravanje naših novih kupaca, te da će naša jela postati redovan posjetilac njihovih domova”, kazao je export menadžer Ovako d.o.o., Tarik Mutevelić.

„Raduje nas saradnja sa najjačom mesnom industrijom u Bosni i Hercegovini. Ugovor koji je potpisan definiše minimalne količine, a iskreno se nadamo da će količine koje ćemo izvesti biti puno veće od planiranih.“ izjavio je direktor i vlasnik Notion LTD, Faisal Al-Haidar.

Pašteta
je zdrava

Pašteta Ovako

Činjenice o pašteti koje sigurno niste znali.

više »

Brinemo
za okoliš

Brinemo o prirodi


Dio smo prirode i to uvažavamo i u procesu proizvodnje..

više »